Polecane warsztaty, firmy tuningowe, specjaliści, itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dede_adam
    L&K
    S_OCP Member
    • 2004
    • 1449

Siemanko i pozdrawiem - zycze szybkiego rozwoju forum i clubu.
  • dede_adam
    L&K
    S_OCP Member
    • 2004
    • 1449

Zaczne ja:
    Godny polecenia zakład przyciemniający profesjonalnie i za rosądna cene szybki - Szeligowska 20 - Centrum Sportu i Tuningu (poza foliowaniem maja tam car-audio w rosadnych cenach i mechanike pojazdową) dla przykładu za octavie combi całe auto łacznie z bocznymi przednimi zapłaciłem 600zł.(autofolszyb na conrada 900zł) czas operacji to od godz 8.30 do 13. gosc montuje juz 8 czy 9 lat i robi naprawde profesjonalnie.

Serwis oponiarski wraz z ręczną myjnia samochodowa na ul.powązkowskiej przy pętli autobusowej (nie pamietam nr.ulicy) - tanio i szybko załatwili alu w cenie za komplet 200zł niższej niz w kazdym innym - oponki zimowe tez maja w atrakcyjnych cenach ..

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

No ja będę drugi:
      Co do servisu to się nie udzielam, chociaż ja serwisuje auto (na gwarancji) mimo tego,że mieszkam niedaleko wawki w Ciechanowie- poprostu jest 2 razy taniej a różnicy do tej pory nie zauważyłem - jeszcze na Felińskiego naciągneli mnie na gumy pod stabilizatorami zamiast wymienić je na gwarancji (sit)..

Ale mogę plecić w sprawie Car Audio - Wojtka z Bariery Dzwięku)

Kolega zna się na rzeczy , potrafi fachowo pomóc i doradzić, ceny wiadomo - wszędzie idzie się dogadać: :lol:

Komentarz

• QBA
        RS
        • 2004
        • 2646

SERWIS SKODA
        Co do serwisów... Żenada!!! Szczególnie nie polecam SINCLANU!!! BANDA S******** I ZŁODZEI!!! Najlepiej mieć jakiś mały zaprzyjażniony warsztat.

TUNING
        Polecam ATC Tuning na Łysakowskiej, zwłaszcza jeżeli chodzi o sportowe zawiszenia i wydechy.

Odradzam dokonywania chip tuningu u chłopaków z CHIPTRONICA. Wyniki ich pracy były gorsze niż można było oczekiwać. W tej kwestii polecam firmę UNITRONIC (www.unitronic.pl)

Car-Audio... Moimi faworytami są chłopaki z Kliniki Dźwięku na Lysakowskiej

Komentarz

• Martinez
          L&K
          • 2004
          • 1366
          • Audi

Zamieszczone przez QBA
          SERWIS SKODA
          Co do serwisów... Żenada!!! Szczególnie nie polecam SINCLANU!!! BANDA S******** I ZŁODZEI!!! Najlepiej mieć jakiś mały zaprzyjażniony warsztat.
          o?

przepraszam mógłbyś rozwinąć wątek??

mam kumpla w sinclanie i chcialbym wiedziec o co chodzi
          Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
          teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
          czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• QBA
            RS
            • 2004
            • 2646

Chodzi o to, że SINCLAN próbuje okradać swoich klientów na każdy możliwy sposób.
            Często twierdzą, że usterka została naprawiona, a tak nie jest. Znam parę osób, których próbowali orżnąć w ten sposób. Moj znajomy pracował w tej firmie pewien czas i był zszokowany, co się w tej firmie dzieje i jaki poziom reprezentuje.

Komentarz

• MiKruS
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7976

Moze ograniczmy sie jedynie do dobrych warsztatow, zeby nie wzbudzac zbednych emocji...

Bo ja np. z Sinclanu w Wesolej jestem zadowolony. Nie naciagnieto mnie tam jeszcze na nic, moge sobie wchodzic na hale w treakcie przegladu, itp. Generalnie jest oki.

[ Dodano: Sro Paź 20, 2004 8:12 am ]
              Jesli chodzi o chiptuning to zdecydowanie polecam:
              Master's Tuning w Warszawie oraz Katowicach
              namiary na www.tdituning.pl

Moglbym napisac dlaczego polecam, ale wyszloby wtedy za duzo wazeliny... :lol:
              W kazdym razie - zloto ludzie - serio. :twisted:

Modyfikacje układów dolotowych, wydechowych, montaz FMIC, rozporki i wszystko co mozliwe ze stali nierdzewnej:
              Eltec w Piastowie k/Wawy

Profi firma z bardzo zdrowym podejsciem do klienta.
              TDI 205PS

Komentarz

• roberto
                Classic
                • 2004
                • 34

Zamieszczone przez QBA
                Chodzi o to, że SINCLAN próbuje okradać swoich klientów na każdy możliwy sposób.
                Często twierdzą, że usterka została naprawiona, a tak nie jest. Znam parę osób, których próbowali orżnąć w ten sposób. Moj znajomy pracował w tej firmie pewien czas i był zszokowany, co się w tej firmie dzieje i jaki poziom reprezentuje.
                jeżeli chodzi ogólnie o ASO to sam przekonałem się robiąc przegląd na jerozolimskich w wa-wie, że trzeba na nie bardzo uważać - zostawiłem samochód a po kilku godzinach dostałem standardowy telefon co jest do zrobienia i takie tam bla bla ... na koniec zostałem poinformowany, że muszę wymienić pompę wspomagania gdyż stwierdzono znaczne wycieki oleju ... pytam o cenę ... info: ok. 1600,00 pln ... chwila konsternacji (przecież jeżdźąc nie zauważyłem jakichś roblemów ze wspomaganiem); przystopowałem miłego pana który chciał mi wymieniać od razu pompę, zrezygnowałem z jej wymiany a wieczorkiem spotkałem się ze znajomym, który ma spore doświadczenie w serwisowaniu samochodów grupy vw ... popatrzył ale w sumie zbyt dużo nie można było sprawdzić (ASO podobno dolało olej, który podobno wyciekł) nie znaleźliśmy również żadnych śladów po stwierdzonym przez ASO wycieku. Cóż jedny sposób to poczekać na kolejne ślady wycieku oleju ... na początku sprawdzam co tydzień ... i nic ... co miesiąc ... i nic ... mięło dobre pół roku .... I NIC ...

jaki można wyciągnąć z tego wniosek?
                czy panowie z ASO chcieli naciągnąć mnie na nową pompę wspomagania?
                a może to taka zapobiegliwość - przecież pompa miała już 3 lata więc mogłaby się zepsuć?

nie będę nikogo oceniał, daję tylko temat pod rozwagę
                pzdrw, roberto

Komentarz

• krzy
                  Drive
                  • 2004
                  • 44

jak ja byłem w Sinclanie w Zakręcie to podmienili mi antenę na złamaną

Komentarz

• Luca
                    Rider
                    • 2004
                    • 524

Hej, ja również w sprawach Tuningu i nie tylko polecam wrsztat i oddziały Masters Tuning oraz CompSport z Bielska Białej
                    "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
                    Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
                    Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
                    www.dynosoft.pl

Komentarz

• Tymon
                      RS
                      • 2004
                      • 2970

Również przyłączam się do Masters tuning, no i do chłopaków z Bielska.

Pozdro
                      Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                      Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                      BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• MiKruS
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7976

Zgadza sie - www.compsport.pl rowniez warto polecic!
                        TDI 205PS

Komentarz

• leff
                          Elegance
                          • 2004
                          • 862

a gdzie robic chipa do 1.8T? Unitronic, Masters czy jeszcze jakies inne pomysly?

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Zamieszczone przez leff
                            a gdzie robic chipa do 1.8T? Unitronic, Masters czy jeszcze jakies inne pomysly?
                            Master's mozna powiedziec ma specjalizacje w dieslach benzyny sa domena Andrzeja z Unitronica chociaz obaj wiedza jak to zrobic :twisted:
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• QBA
                              RS
                              • 2004
                              • 2646

Ja zrobiłem swoje 1.8T w CHIPTRONICU, ale byłem mocno niezadowolony.
                              Po zmianach w UNITRONIC jestem zachwycony, a samochód w końcu jeździ jak trzeba
                              Szkoda że z mojej turbiny udało się uzyskać tylko 171 KM (Gdy robiłem trojenie to miałem już prawie 140 000 km).

Komentarz

• Samiec
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 4287
                                • Octavia I (1U2)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

To ja nie polecam ASO w Ciechanowie ,przykre doswiadczenia z panem kierownikiem servisu (chyba nie lubi mlodych ludzi) i wie chyba miej niz ja o samochodach.
                                Teraz servisuje sie w Płocku w Auto-Port i jestem zadowolony - mila obsuga i mozna pertrakowac ,ceny dodatkow(np. ramki zegarow itp.) sa tansze niz w ciechanowie i maja tez dobra lakiernie 2 razy testowana - nie z mojej winy ,moja octavia chyba ma jakis magnes w sobie
                                Ale w Plocku nie zmienili mi z to gumek na gwarancji , zobaczylem dopiero na po zaplaceniu na fakturze , jak sie poklucilem do dostalem pozniej upust na nowa szybe przednia (mini kamiuszczek) ,i w tedy co naciagneli mnie na gumki ,dostalem przypadkowo gratis odgrzybianie klimy,wiec wyszlem na swoje
                                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• arci9
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2007

Zamieszczone przez Samiec
                                  To ja nie polecam ASO w Ciechanowie ,przykre doswiadczenia z panem kierownikiem servisu (chyba nie lubi mlodych ludzi) i wie chyba miej niz ja o samochodach.
                                  A opowiedz co w Ciechanowie?
                                  Bo ja tam jeżdzę, mam tak samo blisko jak do wawki a ceny lepsze...
                                  Bo może przestanę :cry:

Komentarz

• Samiec
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 4287
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Bo może przestanę
                                    Troche to dlugie

Jako servis do przegladow nie powinien byc zly ,ale o usterki na gwarancji to ja mialem walke . Na drugi dzien po odebraniu od nich nowego auta bylem juz z problemem tzn. zapalilem auto i nie bylo swiatel ,kierunkow i kilma nie dzialala. Pojechalem do nich 30km bez kierunkow itp. Zgasilem auto ,zawolalem kierownika servisu wyjasnilem mu co i jak patrzyl sie na mnie z nie dowierzaniem ,podszedl zapalil i odziwo wszysko dziala .Wracam do domu gasze auto ,odpalam i znowu nie ma swiatle itd. Dzwonie i tlumacze znowu kaze przyjechac. Przyjechalem na drugi dzien zbadali i nic. Wracam do domu i znowu to samo ,az sie sam kapnolem(po tygodniu) co jest ,problem lezal w stacyjce po odpaleniu nie cofal sie kluczyk,a w ASO kto odpala mechanicznie cofal kluczyk reka i dlatego nie bylo problemu jak u nich bylem. Stacyjka kwalifikowala sie do wymiany ale nasmarowali ja ,rozruszali i zaczela dzialac,mialo to byc tymczasowe rozwiazanie bo jeszcze chodzila z oporem.Pan kier. powiedzial mi ze zamuwil nowa stacyjkie i ze jak przyjdzie to mnie powiadomi telefonicznie. 2-2,5kkm siadl czujnik temp. i poziomu oleju ,zapalila sie lapmka . Zatrzymalem sie wyczytalem co i jak w ksiazce obslugi - czyli sprawdzic olej i dzwonic do ASO. A wiec dzwonie do kierownika co mam z tym zrobic . Kazal przyjechac(w ksiazce pisalo zeby aby nie jezdzic) ,po sprawdzeniu oleju juz lamka zgasla. Jak dzwonilem bylo okolo 25min do zamkniecia servisu a ja bylem 30km od niego (nie muwilem mu gdzie jestem) muwi zeby przyjechac ,jak dotarlem gosciu odsyla mnie z kwitkiem bo juz nie ma mechanikow itp. i wciska mi ze ja mu powiedzialem ze bylem blisko ASO i dlatego powiedzial zebym przyjechal. I kaze jutro przyjechac ponownie. Ale wramach dobrych checi chcial zucic fachowym okiem na kontrolkie, ktora juz sie nie palila. I teraz to juz na mnie patrzy jak bym to ja specjalnie przyjechal i mu kit wciskal. No to mu wytlumaczylem ze w k.obslugi pisze ze w octavi jest funkcja long-life i ze po otworzeniu maski lamka znika na 100km. Na drugi dzien przyjezdzam robia diagnoze i niby kasuja blad z kompa i ma byc wszystko juz oki. 100km przejezdzam lampka sie zapala ponownie. Jade do nich znowu no i zamawiaja czujnik(cos kolo tygodnia i mial byc) i jak przyjdzie gosciu mial zadzwonic. Tydzien mija dzwonie sam gosciu dopiero po moim telefonie go zamuwil (a mnei kur... wziela) i w koncu za 2 tygodnie doszedl i go zmienili . Ale kierownik nie jest pewny czy napewno to wymienil co trzeba i kaze zadzwonic czy sie znowu nie zapalilo. Ja nie dzwonilem to sam z ciekawosci zadzwonil i jak powiedzialem mu ze oki, to sie cieszyl jak dziecko. Raz tylko byl dla mnie mily ,jak zmienialem olej po 3,5kkm( a stacyjki jak zamuwil tak sie nie doczekalem).
                                    Plusy ASO w Ciechanowie to fajna laska jest w salonie ,ten drugi co sprzedaje tez do dogadania, elektryk w pozadku i mechanik tez ,zeby nie ten kierownik to pewno bym tam dalej sie servisowal.

Komentarz

• dede_adam
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 1449

no i musze dodac jednych motherfuckerów...

serwis lakierniczy skoda (razem z citroenem) przy górczewskiej róg trasa AK za knajpką route 66... totalne partacze, oczekiwanie na auto zastepcze (w takim stnie ze szkoda pisac..) nie polecam. omijac szerokim łukiem.!!

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Mielismy podobne przejscia z Inter-Welmem w B-B. Padl jeden xenon chyba prawy, tzn na poczatku sie zapalal co ktorys tam raz az w koncu wysiadl calkiem. Pan na poczatku twierdzil ze nie mozliwe, az w koncu pewnego dnia ojciec sie wkurzyl i jak mu sie ta lampa nie zaswiecila pojechal do nich zostawil auto wlaczone i kazal zawolac sobie konsylium, przybiegli oblukali i ze cos pewnie sie odlaczylo i zaczeli grzebac. Po godzinie stwierdzili ze oni nie wiedza co jest i ze zamowia cos tam i za 2 tyg bedzie (i jak to k... jezdzic z jednym swiatlem w nocy). W koncu przyszlo to cos wymienili i na 3 tygodnie byl spokoj tyle ze jedno swiatlo swiecilo na inny kolor niz drugie. A wiec znow cos zamowili tym razem tydzien (znow jezdzic bez swiatla). Przyszlo i mialo byc ok a tu za jakis czas znow cos duplo, a wiec tym razem po interwencji i stwierdzeniu ze trzeba bedzie zglosic sprawe chyba do Poznania bo auto nie jest sprawne do jazdy (bo swiatla maja dzialac) potrzebne czesci byly na drugi dzien. W miedzyczasie wyszlo ze wymienieli jedna zarowke nie wiedziec po co. W koncu nadszedl dzien prawdy lampy rozlozyli obydwie cos tam nagrzebali i niby swieci ale patrzymy znow na rozne kolory no to do szefa serwisu ze maja wymienic tym razem 2 zarowki na nowe sztuki z pudelka. Zaraz bylo a kto za to zaplaci itd. ale bylismy upraci wymienili w koncu i dalej im cos nie dziala tzn swieca na dwa kolory. W koncu jeszcze cos tam pogrzebali ale juz nie powiedzili co i zaswiecily tak jak sie nalezy i tak jest juz od ponad roku. W sumie 2 miesiace walki z serwisem.

Jakis czas temu ze auto jest dalej na gwarancji spytalismy czy problem z wpadajacym pedalem sprzegla kwalfikuje wysprzeglik do wymiany padlo ze tak, no to umowilismy sie na wymiane. Godzina 8 samochod bedzie do 11 no to spoko o 11 auto stalo w tym samym miejscu co o 8 (przy zglaszaniu bylo wyraznie zaznaczone ze czekamy na auto). A wiec prosze czekac o 13 dalej to samo w koncu auto wjechalo ok 15:30. Wymienili i wszystko ok dziala ok, ale otwieramy klape i brakuje jednej zaslepki na oslone silnika, no to grzecznie pytamy kierownika ze chyba komus spadla bo rano byla, on mowi ze spoko juz przyniesie, przeprosil a tu wybiega mechanik i z wyrzutem co sie dzieje, no to mu wytlumaczylismy a on ze on tu nic nie ruszal, a ja na to a czy odkrecal oslone? a ten k.. c... do mnie ze ja go oskazam o kradziez itd ja mu ze cos chyba niedoslyszy i sobie poszedl. Kierownik salonu szczena mu opadla ja sie lekko z ojcem zirytowalem a ten wielki mechanik zadowolony zniknal. Myslalem ze mnie tam cos trafi. I w koncu mi nie odpowiedzial czy zeby wymienic to musial czy nie musial odkrecic tej oslony a ja twierdze ze musial.

Wymiana oleju u nich polega na tym ze odkreca sie korek za chwile zakreca wymiania filtr oleju i wlewa swiezy, tyle ze powinno wejsc 4,5 litra a im weszlo ok 3,5l wiec cos jest nie tak.

Nie polecam tego serwisu.
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• misiekwaw
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7715
                                          • Ford

Zamieszczone przez Maicroft
                                          Mielismy podobne przejscia z Inter-Welmem w B-B. Padl jeden xenon chyba prawy, tzn na poczatku sie zapalal co ktorys tam raz az w koncu wysiadl calkiem. Pan na poczatku twierdzil ze nie mozliwe, az w koncu pewnego dnia ojciec sie wkurzyl i jak mu sie ta lampa nie zaswiecila pojechal do nich zostawil auto wlaczone i kazal zawolac sobie konsylium, przybiegli oblukali i ze cos pewnie sie odlaczylo i zaczeli grzebac. Po godzinie stwierdzili ze oni nie wiedza co jest i ze zamowia cos tam i za 2 tyg bedzie (i jak to k... jezdzic z jednym swiatlem w nocy). W koncu przyszlo to cos wymienili i na 3 tygodnie byl spokoj tyle ze jedno swiatlo swiecilo na inny kolor niz drugie. A wiec znow cos zamowili tym razem tydzien (znow jezdzic bez swiatla). Przyszlo i mialo byc ok a tu za jakis czas znow cos duplo, a wiec tym razem po interwencji i stwierdzeniu ze trzeba bedzie zglosic sprawe chyba do Poznania bo auto nie jest sprawne do jazdy (bo swiatla maja dzialac) potrzebne czesci byly na drugi dzien. W miedzyczasie wyszlo ze wymienieli jedna zarowke nie wiedziec po co. W koncu nadszedl dzien prawdy lampy rozlozyli obydwie cos tam nagrzebali i niby swieci ale patrzymy znow na rozne kolory no to do szefa serwisu ze maja wymienic tym razem 2 zarowki na nowe sztuki z pudelka. Zaraz bylo a kto za to zaplaci itd. ale bylismy upraci wymienili w koncu i dalej im cos nie dziala tzn swieca na dwa kolory. W koncu jeszcze cos tam pogrzebali ale juz nie powiedzili co i zaswiecily tak jak sie nalezy i tak jest juz od ponad roku. W sumie 2 miesiace walki z serwisem.
                                          Coś mi się wydaje, że powinniście pogadać z KarolemZ, bo on właśnie ma zdaje się analogiczne przeboje z xenonami :idea:
                                          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                          http://www.disi-tune.pl
                                          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                          Był WRX
                                          Była Octa

Komentarz

• arci9
                                            RS
                                            • 2004
                                            • 2007

Zamieszczone przez Samiec
                                            Bo może przestanę
                                            Troche to dlugie

Plusy ASO w Ciechanowie to fajna laska jest w salonie ,ten drugi co sprzedaje tez do dogadania, elektryk w pozadku i mechanik tez ,zeby nie ten kierownik to pewno bym tam dalej sie servisowal.
                                            Kurczę, ja jak jeżdzę to jestem od 7 i lasek nie ma, :P naszczęście jeszcze złych doznań u nich nie miałem ale pewnie dlatego że narazie (odpukać) tylko na przeglądach byłem..
                                            Pewnie ja kolega o ksywie Bendi sie pojawi to coś dorzuci bo miał problemy ze sprzegłem i jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie w Ciechanowie walczył(

Dzięki za streszczenie )

Komentarz

• Samiec
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 4287
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Kurczę, ja jak jeżdzę to jestem od 7 i lasek nie ma, :P naszczęście jeszcze złych doznań u nich nie miałem ale pewnie dlatego że narazie (odpukać) tylko na przeglądach byłem..
                                              Pewnie ja kolega o ksywie Bendi sie pojawi to coś dorzuci bo miał problemy ze sprzegłem i jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie w Ciechanowie walczył(
                                              Jest Jedna na sprzedazy ,moze byles za wczesnie....

Dzięki za streszczenie )
                                              Spoko

Komentarz

• Mikey
                                                Classic
                                                • 2004
                                                • 9

Z mojej strony moge polecic w Krakowie:

- TTC jesli chodzi o chiptuning - samochodzik chodzi pieknie.
                                                - serwisuje sie (tzn bylem 2 razy na przegladzie i 1 po kradziezy do malowania) w Emidzie na ul.Conrada - mam znajomego kierownika serwisu wiec nie mialem powodow do narzekan.

I to chyba tyle, bo za czesto nie zagladam na naprawy
                                                Michal

Komentarz

Zamieszczone przez MiKruS
                                                  Jesli chodzi o chiptuning to zdecydowanie polecam:
                                                  Master's Tuning w Warszawie oraz Katowicach
                                                  namiary na www.tdituning.pl
                                                  To co mam do zarzucenia dla oddziału warszawskiego to, za mocną kawę tam serwują podczas modzenia :wink: :wink: :wink:

Komentarz

Pracuję...